Augu cilmes šūnas un peptīdi

Augu cilmes šūnas un peptīdi

Mans mērķis ir piedāvāt cilvēkiem dabisko kosmētiku, kuras sastāvdaļas ir no augiem radītas. Esmu pārliecinājusies, ka kosmētiskā līdzekļa sastāvā esošās augu izejvielas palīdz sakārtot ādas dabisko funkciju un uzturēt sevi veselumā. Ir jau vairāku klientu atsauksmes par RUUTe kosmētiskajiem līdzekļiem, kuri ir palīdzējuši ādu padarīt veselāku, harmoniskāku.

Pateicoties zināšanām, ko apguvu un joprojām apgūstu pie savas skolotājas Sarmītes Kauliņas, un izmantojot šīs zināšanas un radot jaunus kosmētiskos līdzekļus, varu palutināt RUUTe klientes un klientus.

Šajā blogā gribu pastāstīt par augu cilmes šūnām.

Manis radītajos sejas kosmētikas līdzekļos izmantoju augu cilmes šūnas, kas iegūtas no mellenēm. Cilmes šūnām ir spēcīgs ādas pretnovecošanās efekts, kas saistīts ar spēcīgu antioksidatīvo iedarbību. Tās samazina brīvo radikāļu ietekmi šūnās, kuri organismā rodas gan no dažādiem kaitīgiem ārējiem, gan nevēlamiem iekšējiem faktoriem. Pateicoties augu cilmes šūnām kosmētiskajos līdzekļos, tām piemīt ādu aizsargājoša ietekme pret brīvajiem radikāļiem, uzlabojot šūnu funkcionēšanu (metabolismu). No mellenēm iegūtās cilmes šūnas uzskata par vienām no efektīvākajām ādas atjaunošanā.

Melleņu cilmes šūnas ir izmantotas RUUTe Melleņu cilmes šūnu koncentrātā un fluīdā.

Cita sastāvdaļa, kas fermentācijas procesā iegūta no rauga sēnes (Saccharomyces cerevisiae) ir peptīdi. Tās ir organiskas vielas, kas sastāv no aminoskābju ķēdēm, parasti no sešām aminoskābēm (heksapeptīdi). Kosmētikā tos izmanto, lai veicinātu kolagēna sintēzi, kas uzlabo ādas tonusu, samazina smalko ādas grumbiņu parādīšanos. Iekļūstot ādā, peptīdi saistās ar šūnu receptoriem un stimulē šūnu aktivitāti, palielinot skābekļa piekļuvi šūnām. Ir aprakstīts, ka heksapeptīdi veicina ATF (adenozīntrifosforskābes ) sintēzi audu šūnās, kas ir enerģijas avots šūnas bioķīmiskajos procesos. Uzlabojas ādas tonis, elastība un mitruma uzturēšanas funkcija. 

Peptīdi ir izmantoti RUUTe Dienas krēmā un Peptīdu koncentrātā.

Atpakaļ uz blogu

Atstāt komentāruAtstāt komentāru